WorldTalks

doorSIB Web redactie

WorldTalks

SIB-Amsterdam begint met het ministerie van Buitenlandse Zaken, Amnesty International, 360 Magazine, Likeminds en Bureau Tertium ‘WorldTalks’, een vernieuwend project over mensenrechten. Het idee is om een online platform te creëren waarop interviews met mensenrechtenactivisten van over de hele wereld worden gepost. Daarnaast zullen er een aantal livebijeenkomsten in Pakhuis de Zwijger zijn, waarbij interviews worden vertoond en sprekers het project en mensenrechten in het algemeen zullen belichten. Voor WorldTalks zijn we op zoek naar actieve SIB-leden die graag mee willen werken aan het opbouwen van dit platform en samen willen werken met deze organisaties.

Bezigheden zullen zijn het deelnemen aan de redactievergaderingen voor WorldTalks en het voorbereiden – zowel inlezen in de omstandigheden van het land als het bedenken van de vragen – en afnemen van de interviews. Voor het voorbereiden en afnemen van interviews zal je worden getraind onder begeleiding van ervaren journalisten. Ook bij de nabewerking zal je betrokken zijn. Je zult beslissen welke onderwerpen en vragen er op het internet terecht gaan komen. Het project duurt naar verwachting van eind februari of begin maart tot het einde van het jaar. Verspreid over deze periode zullen er waarschijnlijk een aantal intensieve projectweken zitten, waarin de interview worden afgenomen.

WorldTalks is een manier om te spreken met mensenrechtenverdedigers over de hele wereld. Je leert meer over de verschillende landen en de levens van deze activisten. Daarnaast leer je meer over het afnemen van interviews en het werken in de redactie van een mediaproject. Je werkt in een dynamisch team van studenten en professionals op het gebied van mensenrechten, journalistiek en wereldpolitiek. Mocht je nog meer betrokken willen zijn bij dit project dan is het ook mogelijk om stage te lopen. Je zult dan de vrijwilligers coördineren, overleggen met de partners en meewerken aan de livebijeenkomsten.

Heb je interesse? Mail dan naar pdering@sibamsterdam.nl!

Over de auteur

SIB Web redactie administrator