Vijf to do’s met buitenlandse vrienden in Amsterdam

doorSIB Web redactie

Vijf to do’s met buitenlandse vrienden in Amsterdam

Amsterdam is een van de favoriete stedentrips bij reizigers die in Europa op zoek zijn naar wat cultuur of een weekendje weg. Meer dan terecht, want met de vele bezienswaardigheden in en rond de Nederlandse hoofdstad spendeer je hier al snel enkele dagen. Echter, als je iemand vraagt wat er zoal te doen is in Amsterdam, dan krijg je al snel twee antwoorden: het Red Light District en de beroemde Coffeeshops. Maar Amsterdam is uiteraard meer dan deze twee bezienswaardigheden. Mocht je enkele buitenlandse vrienden hebben uitgenodigd voor een bezoek aan Amsterdam, dan mag je deze vijf plaatsen zeker niet missen.

1. Het Anne Frank Huis
Iedereen kent het verhaal van het Joodse meisje Anne Frank die een dagboek bijhield toen ze samen met haar familie zich moest schuilhouden in het Achterhuis om uit de handen te blijven van de nazi’s. Datzelfde huis is gelegen aan de Prinsengracht 263-267 en is tegenwoordig open voor bezoekers. De rondleiding verloopt via een uitgestippelde route waarbij je het volledige pand verkent. Zo kruip je ook achter de boekenkast door om het verborgen Achterhuis te verkennen waar Anne Frank en haar familie lange tijd schuilhielden. Een bezoekje aan het Anne Frank Huis dien je wel goed te plannen aangezien het regelmatig uitverkocht is.

2. De Musea
Met het Rijksmuseum en het Van Gogh museum telt Amsterdam twee musea die je niet mag missen. Het Van Gogh museum telt een grote collectie aan werken van Nederland’s bekendste schilder, en brieven van zijn hand, gericht aan zijn broer. Het Rijksmuseum biedt dan weer een verzameling aan Nederlandse kunstwerken aan van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het bekendste werk dat hier wordt tentoongesteld is ongetwijfeld De Nachtwacht van Rembrandt.

3. De Grachtengordel
Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan de grachtengordel die de stad opsplitst. De Nederlandse hoofdstad heeft een unieke opbouw en wordt hierdoor wel eens vergeleken met Venetië. Een wandeling langs een van de vele grachten zorgt ervoor dat je de stad echt ervaart. Ook kan je een boottocht maken op de grachten.

4. De Heineken Experience
Heineken is een grote naam in de bierwereld. Het wordt dan ook geëxporteerd naar verschillende landen in de uithoeken van de wereld. Wanneer je buitenlandse vrienden dan ook zo dicht bij de bron zitten, dan kan je niet anders dan ze mee te nemen naar de Heineken Experience. Dit is een museum toegewijd aan Nederland’s bekendste bier. Het museum is gehuisvest in de voormalige Heineken brouwerij, maar de locatie was niet meer geschikt voor de grote vraag die het bier heeft, om maar niet te spreken over de moeilijke locatie in het midden van de stad. Tegenwoordig doet het pand dienst als een museum waar je kan leren over het proces van het brouwen van het bier, de geschiedenis ervan, en uiteraard, proeven van een biertje. Voor een rondleiding moet je heineken experience tickets kopen. De self guided tour maak je met de hulp van een app op je smartphone.

5. Keukenhof
Hoewel Keukenhof buiten Amsterdam is gelegen, kan je het gewoon niet nalaten om van de gelegenheid gebruik te maken een bezoek te brengen aan Keukenhof in 2018. Keukenhof opent dit jaar op 22 maart en is open voor bezoekers tot 13 mei. Gedurende deze periode worden miljoenen bezoekers verwacht die een bezoek brengen aan de 320000 vierkante meters aan bloemen. De tulpenvelden zijn het symbool van Nederland en in Keukenhof vind je dan ook de mooiste tulpentuinen. Om een bezoek te brengen aan deze bloementuinen, boek je je tickets best ruim op voorhand. Dit kan via de officiële website waar ook de openingsuren op komen te staan eens ze bekend zijn.

Over de auteur

SIB Web redactie administrator