Vijf onmisbare apps voor jou als student

doorSIB Web redactie

Vijf onmisbare apps voor jou als student

Studenten in de vorige eeuw zaten urenlang te speuren in een encyclopedie wanneer zij specifieke informatie zochten bij het schrijven van een essay. Ook de treintijden naar hun thuisstad of universiteit konden zij pas opzoeken bij aankomst op het station. Wanneer twee geliefden in een andere stad studeerden, waren zij voor hun communicatie afhankelijk van de goede oude brief. Bovenstaande informatie is bijna niet te bevatten met de kennis van nu. De komst van het internet heeft de wereld veranderd. Voor studenten betekent dit vooral een eenvoudiger toegang tot informatie. Maar dat niet alleen, ook de smartphone heeft het studentenleven een stuk makkelijker en daarmee aangenamer gemaakt. Er zijn in de loop der jaren allerhande apps ontwikkeld die het leven voor studenten dusdanig aangenamer hebben gemaakt, dat ze onder deze doelgroep behoorlijk populair zijn geworden en sommige apps zelfs als onmisbaar worden beschouwd. Wij zullen er hieronder een vijftal opsommen.

Thuisbezorgd
De app waarin je eten van restaurants en eethuizen kan laten thuisbezorgen, is enorm populair onder studenten. Tijdens een tentamenweek kan het een behoorlijke onderbreking van het blokken zijn om de deur uit te moeten om boodschappen te moeten doen en te koken. Het laten bezorgen van een voedzame maaltijd kan dan een welkome uitkomst zijn om tijd te besparen die hard nodig is voor studeren. Maar ook na een stapavond vinden veel studenten hun weg naar deze app, om lekker brak op de bank met huisgenoten een pizza te bestellen.

9292 OV
Het regent pijpenstelen, je ketting ligt eraf of je hebt de avond tevoren een feestje gehad: er zijn talloze redenen waarom het verleidelijk is de bus te nemen naar college in plaats van het stuk te fietsen naar de campus. Of je wordt verwacht bij je ouders thuis voor de verjaardag van je broertje op vrijdagavond. In al deze gevallen zijn alle bus- en treintijden onder handbereik met de app 9292 OV. Je voert het vertrekpunt, bestemming en gewenste aankomst- of vertrektijd in en binnen luttele seconden staat jouw persoonlijke reisplan op je scherm. Het zal niemand verwonderen dat dit dan ook een veelgebruikte app is onder studenten.

Wie Betaalt Wat
Een gezamenlijk cadeau of een etentje met huisgenoten of vrienden: iemand doet de boodschappen en naar studentikoos gebruik legt de rest wat in voor de boodschappen of kosten. Degene die dit heeft voorgeschoten, voert de gemaakte kosten in en klikt de deelnemers aan. De app doet de rest en berekent wie wat verschuldigd is aan elkaar. De app is erg gebruiksvriendelijk en er kunnen verschillende groepen in worden aangemaakt. Daarnaast scheelt het een hoop rekenwerk.

Tikkie
Deze app wordt vaak gebruikt in het verlengde van WieBetaaltWat om verschuldigde bedragen te innen, maar wordt ook dankbaar ingezet voor dates, etentjes en cadeaus. De verzender stuurt een link waarin het geld kan worden overgemaakt. Dit bespaart dus niet alleen moeite en gedoe met pinpassen en rekeningnummers, maar maakt het terugvragen van geld ook minder ongemakkelijk en vervelend. Deze app heeft dus ook een sociale functie.

Evernote
Evernote is een populaire app om aantekeningen van colleges bij te houden en op overzichtelijke wijze te ordenen. Ook kan het gebruikt worden voor het maken van presentaties. Je bestanden worden makkelijk gesynchroniseerd naar al je apparaten, zodat je in de trein naar je tentamen nog eens je aantekeningen kunt doorlezen. Een echte aanrader, dus!

Zelf een app (laten) maken?
Makkelijker dan je denkt! Alle bovenstaande apps zijn enorme successen onder studenten. Denk je nu: zo’n app maken, dat lijkt mij ook wel wat? Of heb je een gat in de markt ontdekt en denk je dat een app hierbij goed zal aansluiten? Een goede doelgroep is het halve werk en het daadwerkelijk bouwen en de kosten voor het laten maken van een app hoeft niet iets te zijn om je door te laten tegenhouden. Heb je dus een goed idee en de ambities van Thuisbezorgd of 9292OV, schroom dan niet en ga ervoor!

Thuisbezorgd

Over de auteur

SIB Web redactie administrator