Overweeg je auto te nemen en een autoverzekering af te sluiten?

doorSIB Web redactie

Overweeg je auto te nemen en een autoverzekering af te sluiten?

De auto is een van de meest gebruikte vervoer middelen en dat is niet voor niets. Zeker op het moment dat je lange afstanden af moet leggen kan het erg handig zijn om een auto te hebben. En natuurlijk heb je met een auto ook veel vrijheid omdat je niet meer afhankelijk bent van bepaalde tijden van bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Als student zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om zo goedkoop als mogelijk een autoverzekering af te sluiten. Wij vertellen je wat deze dingen zijn en hoe je hier maximaal van kunt profiteren.

Minder geld betalen voor je verzekering
Als eerste word er voor de premie, wat dus het maandbedrag per maand is wat je betaald, gekeken naar wat voor een soort auto je rijd. Als student kunnen we je dan ook aanraden om te kiezen voor een wat kleinere auto. Je kunt hiermee minder schade aanrichten dan wanneer je rijd met een wat grotere auto. Ook is het hierbij handig om te kiezen voor een auto met een lage waarde aangezien je dan minder betaald bij een WA+. Een autoverzekering berekenen is handig wanneer je precies wil weten welk maandbedrag je voor een bepaalde auto kwijt bent aan een verzekering.

Tips om minder premie te betalen
Maar ook het adres maakt uit. Wanneer je bijvoorbeeld in een drukke stad woont, zoals het centrum van Utrecht , Rotterdam of Amsterdam dan maak je veel meer kans. Het Verbond van Verzekeraars geeft hier meer informatie over. Helaas is het niet altijd mogelijk om te weten welke wijken wel of niet een verhoogd risico hebben. Kijk bij het vergelijken gewoon goed welke autoverzekering het goedkoopst voor je is en kies voor deze verzekering. Tot slot word er ook naar de leeftijd gekeken en het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Als student is het waarschijnlijk je eerste auto dus moet je op dat moment gewoon voor de goedkoopste verzekering kiezen. Wanneer je een aantal jaren een auto hebt gereden schade vrij krijg je vaak veel korting, de zogenaamde no claim korting, let hier dan ook goed op bij het vergelijken en bij het afsluiten van een autoverzekering als student. Let ook goed op de looptijd van de verzekering en de kleine lettertjes!

Over de auteur

SIB Web redactie administrator