Panem et Circenses

Panem et Circenses (voormalig: Strategisch Genootschap) is een relaxt, gezellig en laagdrempelig genootschap dat uit (maximaal) 12 leden bestaat. We focussen ons op gezellige en sociale activiteiten organiseren (niet per se gerelateerd aan internationale betrekkingen) en het spelen van strategische en niet zo strategische spelletjes.

Wat doen we?
Eén keer per maand komen we bij elkaar voor onze strategische avonden om samen te koken en eten en verschillende soorten spelletjes te spelen, variërend van bordspelletjes (Risk, Catan, Monopoly) kaartspelletjes (Machiavelli, Hanabi) en gezelligheidsspellen (30 Seconds, Cards aigains Humanity).

Af en toe organiseren we ook andere activiteiten. Highlights van vorig jaar zijn The Strategy Games, bezoekjes aan Escape Rooms, avonden waarop we gingen weerwolven en ons jaarlijks Moordspeldiner.

Wat voor soort mensen zoeken we?
Vind je het leuk om spelletjes te spelen met je vrienden tot laat in de nacht? Stel je jezelf voor als de nieuwe Napoleon of Julius Caesar terwijl je de continenten aan het veroveren bent met Risk? Word je wel eens emotioneel als je net niet wint bij Exploding Kittens? Of vind je het gewoon leuk om te lachen over onzinnige teksten bij Cards against Humanity? In dat geval is Panem et Circenses misschien wel wat voor jou!

Waar komt de naam vandaan?
Panem at Circenses refereert naar ‘brood en spelen’. Dit stamt uit de Romeinse tijd waarin dit het enige zou zijn dat het volk tevreden zou houden. Voor ons verwijst de naam naar onze strategische avonden die bestaan uit dineren met elkaar en spelletjes spelen. Misschien ken je de naam “Panem” ook als het fictieve land waarin “the Hunger Games” zich afspelen.

Lid worden?
Twee keer per jaar (in de herfst en in de lente) organiseren we een open activiteit voor alle SIB leden en je bent meer dan welkom om tijdens een van die activiteiten te kijken of dit wat voor jou is! Heb je onze open activiteiten gemist? Geen zorgen! Je kan ons altijd een mailtje sturen en ons bezoeken tijdens één van onze gewone avonden. Als er gedurende het jaar een plek vrijkomt in ons genootschap, zullen we dat bekend maken in de SIB groep op Facebook.

Verplichtingen?
We zijn erg relaxt en hebben daarom geen verplichtingen als je lid wordt van ons genootschap. Als je een keer een acitiviteit mist is dat geen big deal, maar we verwachten wel dat je probeert aanwezig te zijn!

We koken en eten voor het spelletjes spelen en we vragen daarom alle leden om eens in de zoveel tijd te koken en te helpen met activiteiten organiseren (zo kan iedereen ons imponeren met zijn of haar kookskills!).

Vragen?
Stuur een mailtje naar panem@sibamsterdam.nl!

En?
May the odds be ever in your favour!