Over SIB

SIB-Amsterdam (of onze officiële Engelse naam: Dutch United Nations Student Association), is dé studentenvereniging voor internationale betrekkingen in Amsterdam. SIB-Amsterdam is onderdeel van SIB-nederland en heeft tot doel om studenten geinteresseerd te maken in de internationale politiek. Wij zijn geïnteresseerd in internationale betrekkingen in de breedste zin. SIB-Amsterdam bestaat uit leden met verschillende studieachtergronden, die allemaal gemeen hebben dat ze geinteresseerd zijn in de internationale politiek en gerelateerde thema’s.

SIB-Amsterdam organiseert niet alleen inhoudelijke activiteiten, maar ook sociale en faciliteert daarmee de professionele en persoonlijk ontwikkeling van haar leden. Lezingen worden iedere maand georganiseerd, waarbij politici, beleidsmakers en experts uitwijden over hedendaagse onderwerpen. We organiseren ook excursies naar organisaties met een internationaal karakter, zoals ambassades, ministeries, multinationals en NGO’s. Elk jaar maken we daarnaast verschillende reizen naar het buitenland.

Er zijn geen verplichtingen voor leden om deel te nemen aan elke activiteitof om actief te zijn op enige manier. Natuurlijk kun je wel helpen bij het organiseren van activiteiten, door lid te worden van één van onze commissies. Bijvoorbeeld de commissie die verantwoordelijk is voor het organiseren van lezingen en masterclasses (CIA); de commissie die verantwoordelijk is voor het maken van excursies (CEA); de commissie ie verantwoordelijk is voor het maken van sociale activiteiten (CSA); de commisie die verantwoordelijk is voor het maken van de reizen (Reiscommissie) etc. Binnen een commissie is het mogelijk om jezelf verder te ontwikkelen en om organisatorische ervaring op te doen. Naast onze commissies is het ook mogelijk om mensen te ontmoeten met gezamelijke interesse binnen een van onze Genootschappen. Je kunt lid worden van Bibendum Est (biergenootschap), De Dames en Heren van Dionysos (wijngenootschap), Panem et Circenses (spelletjesgenootschap) en GenootSAP. Ook ben je natuurlijk meer dan welkom bij een voor onze borrels op woensdag om 20:30 in bar Bukowski (Oosterpark 10).

Naast onze sociale en inhoudelijke activiteiten, bieden wij ook korting op boeken, evenementen en andere activiteiten. We hebben verschillene partners, die voor onze leden speciale aanbieden hebben. Bovendien krijg je als lid van SIB regelmatig updates over vactures voor stages en summer schools met betrekking tot internationale betrekkingen. Interesse om lid te worden? Klik hier!

Ontmoet het team en bezoek ons

Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het leiden en overzien van SIB's activiteiten

Voorzitter

Sean Nijlunsing

Secretaris

Enrico Nuboer

Penningmeester

Ryan Fernandes

Interne Betrekkingen

Maxine Rubingh

Externe Betrekkingen

Angela Barez

Partners

SIB-Amsterdam heeft partnerschappen met verschillende universiteiten en (internationale) organisaties