NGIZ Amsterdam zoekt twee nieuwe bestuursleden (v/m)

doorSIB Web redactie

NGIZ Amsterdam zoekt twee nieuwe bestuursleden (v/m)

Amsterdam, 18 november 2016

Vacature Algemeen bestuurslid Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken Afdeling Amsterdam.

NGIZ Amsterdam is op zoek naar enthousiaste bestuursleden om ons bestuur van vijf te versterken. NGIZ Amsterdam organiseert jaarlijks enkele lezingen over internationale thema’s onder de naam Century Sessions. Zij werkt hierbij samen met de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB Amsterdam).

Het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) werd in 1945 opgericht met als doelstelling om actief bij te dragen aan uitwisseling van kennis en informatie en het stimuleren van discussie over internationale vraagstukken en het Nederlands buitenlandbeleid. In de snel veranderende wereld van vandaag is deze doelstelling relevanter dan ooit. Voorlichting, kennisuitwisseling en het bieden van een platform voor debat zijn van wezenlijke betekenis binnen het huidige complexe wereldsysteem. In deze missie onderscheidt het NGIZ zich doordat het Genootschap volledig onafhankelijk is en derhalve niet gebonden aan enige politieke, godsdienstige of levensbeschouwelijke stroming.

Het NGIZ is zowel voorloper als één van de oprichters van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’. Het Genootschap onderhoudt sindsdien een bijzondere band met Clingendael in Den Haag. Zo is het secretariaat aldaar gevestigd, en organiseren beide organisaties regelmatig gezamenlijke bijeenkomsten.

Wat vragen we van u:
– Verantwoordelijkheid voor de organisatie en promotie van een deel van de activiteiten
– Aanwezigheid bij de maandelijkse vergadering
– Aanwezigheid bij onze activiteiten en het eventueel leiden van debatten

Het gewenste profiel: 
– Woonachtig of werkzaam in/nabij Amsterdam
– Bereid circa 2 uur per week aan NGIZ te besteden
– Aantoonbare interesse in een breed scala aan internationale onderwerpen
– Verantwoordelijkheidsgevoel,

– Een netwerk is een pré
– Ervaring met ledenwerving is tevens een pré

Wat bieden wij u:
– Functie in een gezellig, enthousiast team
– Relevante bestuurservaring
– Veel ruimte voor eigen inbreng en nieuwe ideeën
– Ervaring als gespreksleider

Gezien de aanvullende waarde vragen wij nadrukkelijk vrouwelijke kandidaten en/of kandidaten met een kosmopolitische achtergrond te solliciteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris Deemer van Werver op 06-46445036 of ngizamsterdam@gmail.com. Graag zien we uw sollicitatie voor 31 januari 2017 tegemoet op hetzelfde emailadres.

Het betreft een onbezoldigde functie.

Het bestuur van NGIZ afd. Amsterdam bestaat uit Marijn Hoijtink, Angie van Dijk, Deemer van Werver, Bram van Lieshout, Tim Fresen en Marnix Arendshorst.

Over de auteur

SIB Web redactie administrator