Langzaam internet studentenhuis eenvoudig te verhelpen

doorSIB Web redactie

Langzaam internet studentenhuis eenvoudig te verhelpen

Als student vandaag de dag is het hebben van een goede internetverbinding niet meer weg te denken. Uiteraard niet alleen op de universiteit of de bibliotheek maar ook op je eigen studentenkamer. Dan doe je er goed aan om zelf of met je huisgenoten een internetabonnement af te sluiten. In combinatie met een televisiepakket kan dit tegenwoordig al heel voordelig. Denk aan circa € 30 per maand. Wel is het belangrijk bij het afsluiten van een internetabonnement de aanbieders goed te vergelijken. In de eerste te plaats om te voorkomen dat je niet teveel betaalt, maar ook omdat lang niet altijd de beloofde snelheden op het adres kan worden geleverd. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de afstand tot de telefooncentrale. Dit zijn echter externe factoren die je vooraf goed kan inschatten bij vergelijken van alles in een pakketten. Bij de verschillende abonnementen wordt weergegeven wat de te verwachten internetsnelheid is op het opgegeven adres. Zo kan hierbij al een goede keuze worden gemaakt. Kies bij voorkeur voor alles in een zonder tv via de internetverbinding (zoals bij Tele 2). Deze verbruikt namelijk een fors aantal MB’s van de internetcapaciteit. Hierdoor wordt het internet op andere apparaten langzamer.

Binnenshuis ook mogelijkheden om internetsnelheid optimaal te houden

Natuurlijk is een snel internet of alles in een pakket van essentieel belang, maar om optimaal gebruik te kunnen maken van de snelheid zijn er ook in het studentehuis zelf de nodige maatregelen te nemen. In veel studentenhuizen bevinden zich geen ringloze leidingen waar kabels doorheen kunnen worden getrokken, noch staan huisbazen toe om dergelijke wijzigingen aan de woning aan te brengen. Hoewel internet via een vaste kabelaansluiting altijd het snelste is kan er met Wi-Fi ook een hoge snelheid worden gerealiseerd. Verwijder zoveel mogelijk alle objecten in de weg van de router tot de laptop of pc. Minimaliseer ook het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbinding maakt met de modem om een optimale snelheid te realiseren.

Maak gebruik van een versterker bij te grote afstanden

Het kan heel frustrerend zijn dat jouw huisgenoot een sterk signaal heeft en dat jij het moet dan met een zwak signaal of zelfs helemaal zonder. Doordat studentenhuizen vaak gehuisvest zijn in grote gebouwen kunnen de afstanden fors zijn. Door het gebruik te maken van een routerversterker wordt er als het ware een nieuwe modem geplaatst, waardoor het signaal “opnieuw wordt doorgegeven’. Het gevolg is dat het bereik en signaal van het internet sterk wordt verbeterd.

Over de auteur

SIB Web redactie administrator