Internet, tv en bellen op je studentenkamer

doorSIB Web redactie

Internet, tv en bellen op je studentenkamer

Als je op kamers gaat wonen, moet je zelf betalen voor tv en internet. Soms is er voor het hele studentenhuis een abonnement afgesloten, waarvoor jij via de huur je aandeel betaalt. Maar dit is niet altijd het geval. Moet jij zelf een abonnement afsluiten voor internet, tv en (eventueel) bellen? In dit artikel lees je waar je op moet letten.

Bedenk wat je nodig hebt
Wil je kunnen internetten, tv-kijken en bellen? Dan kun je ervoor kiezen een alles-in-1-pakket af te sluiten, hierin zijn de kosten voor internet, tv én bellen inbegrepen. Dit is vaak voordeliger dan het afsluiten van verschillende losse abonnementen. Daarnaast betaal je maar één keer aansluitkosten, omdat je maar één abonnement afsluit. Grote kans dat je als student bijna nooit met de vaste telefoon belt. Maar mocht je dit toch af en toe doen, dan is het goed om te weten dat je telefonie er vaak (bijna) gratis bij krijgt. Een pakket met alleen internet en tv is vaak net zo duur. Kijk je nooit tv – omdat Neflix voor jou voldoende is – en bel je nooit, dan kun er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een internetabonnement af te sluiten.

Gewenste internetsnelheid
Internet is natuurlijk onmisbaar voor jou als student. Hoeveel Mb/s je nodig hebt, hangt af van je internetgebruik. Als je alleen af en toe het nieuws checkt en wat mailtjes verstuurt, is 20 Mb/s genoeg. Maar als student heb je waarschijnlijk wel wat meer nodig dan dat. Wil je non-stop kunnen Netflixen en Spotify kunnen luisteren via meerdere apparaten, dan is 20 tot 50 Mb/s aan te raden. Ben je daarnaast ook nog een fanatiek online gamer en/of maak je met meerdere studenten tegelijk gebruik van het internet? Ga dan voor minimaal 50 Mb/s.

Extra zenderpakket nodig?
Wil je graag tv kunnen kijken op je studentenkamer? Bedenk dan welke zenders je ‘nodig’ hebt. Vind je de standaardzenders meer dan genoeg, of wil je graag een extra zenderpakket voor sport en/of films? Bedenk in dat laatste geval wel dat je voor extra zenderpakketten ook meer betaalt.

Bellen met de vaste lijn
Bellen is bij een alles-in-1-pakket vaak gratis inbegrepen. Moet je hier bij jouw gewenste provider wel voor betalen? Dan kun je kiezen voor betalen per minuut of onbeperkt bellen. Bel je alleen heel af en toe met de vaste lijn, dan is betalen per minuut voordeliger. Hang je graag uren aan de lijn, dan is het verstandig om voor onbeperkt bellen te gaan. Bel je nooit, en is bellen niet gratis inbegrepen in het pakket? Kies dan voor een pakket zonder bellen.

Goedkoopste abonnement
Als student heb je waarschijnlijk niet veel te besteden. Je wilt dus niet te veel geld kwijt zijn voor internet, tv en bellen. Gebruik een vergelijkingssite om te kijken waar jij het goedkoopste abonnement kunt afsluiten op basis van jouw voorkeuren. Tip: kijk ook of je misschien gebruik kunt maken van een studentenkorting.

 

Over de auteur

SIB Web redactie administrator