Energie vergelijken voor studenten

doorSIB Webredactie

Energie vergelijken voor studenten

Energie vergelijken voor studenten
Doordat er steeds meer energie maatschappijen zijn is er een steeds grotere concurrentie tussen deze maatschappijen en dit zorgt ervoor dat er steeds lagere prijzen zijn. Door dan ook regelmatig de prijzen te vergelijken van verschillende soorten energiecontracten kan jij als consument erg veel geld besparen. Ook stimuleert de rijksoverheid energiebesparing. Op vergelijkingswebsites kan je een goed overzicht van de verschillende tarieven en kortingen van energie. Deze resultaten worden dan ook gefilterd op basis van prijs. De aanbiedingen die je dan krijgt zijn altijd gebaseerd op jouw situatie waardoor jij nooit meer te veel betaalt voor je gas en stroom.
Nederlanders zijn hangers
Veel Nederlanders kiezen ervoor om lang bij dezelfde energiemaatschappij te blijven. Volgens vele is overstappen en vergelijken is een heel gedoe. Veel Nederlands zijn bang dat ze twee energiecontracten tegelijk moeten betalen en/of dat ze zonder stroom en gas komen te zitten. Nieuwe klanten van een energiemaatschappij profiteren echter van diverse welkomstkortingen en welkomst producten. Door dan ook elk jaar over te stappen naar een nieuwe energiemaatschappij, kan ook jij profiteren van de beste kortingen. Dit komt doordat veel contracten na 1 jaar vervallen. Na dit jaar kan je weer profiteren van welkomstkortingen van andere energiemaatschappijen. Zorg er dan wel voor dat altijd een 1-jarig energiecontract afsluit. Op die manier kan je na een jaar altijd weer overstappen en gemiddeld €250,- in je zak houden. Je kan je energie vergelijken op verschillende vergelijkingswebsites. De website waar je overstapt regelt alles. Hier hoef je verder niks voor te doen.
Overstappen en geld besparen
Wanneer je je gegevens hebt ingevuld en het beste energiecontract voor jou hebt gekozen kan jij deze selecteren. Vervolgens kan je zelf een datum kiezen waarop jij wilt dat je nieuwe contract ingaat. Op diezelfde dag wordt ook meteen het huidige contract (indien je die hebt) bij je huidige energiemaatschappij opgezegd door de website. Je hoeft zelf dan ook helemaal geen actie meer te ondernemen met betrekking tot het contract bij je energiemaatschappij.

 

Over de auteur

SIB Webredactie administrator