De vijf mooiste vakantiebestemmingen voor studenten

doorSIB Web redactie

De vijf mooiste vakantiebestemmingen voor studenten

Als student zijnde ga je langzaam erover nadenken waar je op zomervakantie naar toe wil gaan. Heerlijk luieren, aan het strand liggen, op stap gaan, maar vooral moet het een ware belevenis worden om nooit te vergeten. Er zijn meerdere bestemmingen die aan deze eisen voldoen, maar naar welke moet je nu gaan? Dit zijn een aantal jongerenreizen waar je fantastische vakantie kunt beleven.

De veelzijdigheid van Albufeira
Veel studenten die op vakantie gaan denken niet meteen aan het land Portugal. Het is vaak eerder Spanje of Griekenland, maar dat is op zich een gekke gedachte gezien wat Portugal te bieden heeft. Albufeira, gelegen in de Algarve, wordt dan ook een steeds populairdere bestemming onder jongeren. Het bijzonder aan Albufeira is dat de plaats uit twee gedeelten bestaat. In het nieuwe gedeelte, ook wel the strip geheten, kun je tot in de vroege uurtjes uitstekend op stap. De beste clubs en discotheken kan je hier dan ook vinden. In het oude gedeelte vindt je nauwe en gezellige straatjes, waar je veel gezellige kroegjes kan vinden en op straat is er entertainment.

In de Algarve valt altijd wat te beleven, want ook cultureel gezien is er genoeg te beleven. Zo is een trip naar de hoofdstad zeker de moeite waard en prima te doen. Ook kun je kiezen voor een jeepsafari of ga je de prachtige binnenlanden ontdekken. Albufeira is dan ook een bestemming die voor ieder wat wils heeft.

Ontdek het bruisende nachtleven van Mallorca
Een van de meest bekende eilanden waar veel studenten naar toe gaan op vakantie. Met zijn prachtige stranden en bruisende stranden is dit de perfecte locatie voor elke student. Overdag liggen bakken op het strand en ‘s avonds het nachtleven verkennen. De perfecte combi waar elke student van droomt. Voor dit alles moet je in El Arenal zijn, waar de kroegen dichtbij elkaar zitten. Een kroegentocht is dan ook zo geregeld. Zon, zee en strand en een bruisends nachtleven, wat wil een student nog meer?

Feest erop los in Sunny Beach
Een steeds populairder wordende bestemming is Sunny Beach in Bulgarije. Veel zon, de fijnste zandstranden en de meest hipste feesten maakt dit tot een ideale bestemming. Daarnaast is ook de prijsverhouding vaak een stuk goedkoper dan in andere populaire bestemmingen voor studenten. Overdag kan je hier heerlijk bijkomen van het feesten en kan je bijvoorbeeld op de banaan achter een speedboot. Op het naast gelegen schiereiland Nessebar vindt je nog een stukje geschiedenis. Sunny Beach is een zeer populaire bestemming onder jongeren en staat garant voor een onvergetelijke en onbetaalbare vakantie.

Liefelijk Kos
Wie als student zijnde iets minder van het feestgedruis houdt, heeft in Kos de perfecte bestemming gevonden. Een populaire vakantiebestemming onder zowel jongeren als ouderen. Een groen eiland waar je prachtig kunt fietsen en veel Griekse authenticiteit zal vinden. Een sfeervol en gemoedelijk eiland, waar je geen plaatsen zoals Chersonisos zal vinden. Natuurlijk zijn ook hier volop uitgaansmogelijkheden te vinden voor jongeren, maar is het allemaal wat minder massaal. Wie houdt van wat minder drukte en meer gezelligheid en gemoedelijkheid zit op Kos goed.

Zon, zee, strand en Nederland in Blanes
Blanes wordt veelal in een adem genoemd met Lloret de Mar, Callela en Salou. Stuk voor stuk Spaanse badplaatsen die door studenten als zeer geliefde vakantiebestemmingen worden gezien. Zon, zee, strand en een bruisend uitgaansleven zijn hier te vinden. In de zomer reizen dan ook vele bussen af naar deze populaire badplaatsen. Hier zal je dan ook veel andere Nederlanders kunnen vinden. Van welk soort muziek je ook houdt, er is altijd wel een kroeg, discotheek of club die aan je eisen voldoet. Naast het uitgaansleven kan je heerlijk shoppen en cultuur opsnuiven in de stad Barcelona. Een prettige en mooie afwisseling met al het feestvieren.

Zo zijn er in Europa tal van bestemmingen te vinden waar je als student op vakantie kunt gaan. Elke bestemming heeft zijn eigen charme, maar grote kans dat jouw droombestemming erbij zit. Kijk welke bestemming voor jou het meest geschikt is en beleef de vakantie van je leven!

 

Over de auteur

SIB Web redactie administrator