Laden Evenementen

← Alle activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Masterclass: China en de Nieuwe Zijderoute

14 december 2016 @ 19:00 - 21:00

| Gratis
Al enkele decennia is China gestaag haar invloed aan het uitbreiden in de regio en de wereld. De afgelopen jaren zijn er veel spanningen in de Zuid-Chinese Zee met de Filipijnen, Vietnam en Indonesië en tot in Afrika laat China zich gelden. Zo ook in Centraal-Azië, een project dat ook wel als de nieuwe zijderoute wordt omgeschreven of in de officiele taal van het Chinees Ministerie van Buitenlandse Zaken: “The Silk Road Economic Belt and the 21st-century Maritime Silk Road”. Deze strategie staat voor meer samenwerking tussen China en andere landen in Zuid-Oost Azië en meer infrastructuur zowel over land als op zee. Zo rijdt er sinds deze herfst één keer per week een trein tussen Rotterdam en Chengdu, de Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express.

In een kleine groep gaan we in op deze ontwikkelingen. Waar komen ze vandaan? In hoeverre is het een papieren tijger en wat gebeurd er in de praktijk nou echt? Gaat deze strategie de machtsbalans in Eurazie veranderen? We kijken naar deze vragen en meer met Henk Schulte Nordholt. Deze sinoloog heeft vanaf 1985 in China gewoond en gewerkt, is verbonden geweest aan het Ministerie van Economische Zaken en zelf actief als ondernemer en zakenman. Tevens heeft hij meerdere boeken geschreven over China, waarvan de meest recente in november 2016 uitkwam: “China en de barbaren, Het verzet tegen de Westerse wereldorde”.

In deze interactieve masterclass gaan we samen met Henk Schult Nordholt in op deze materie en meer. Bij deze masterclass verwachten we een proactieve houding van de deelnemers. Deelnemers krijgen voor deelname een of twee artikelen om te lezen om zo bekend te zijn met de materie.

Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Gegevens

Datum:
14 december 2016
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Commissie Inhoudelijke Activiteiten

Locatie

CREA
Nieuwe Achtergracht 170
Amsterdam,
+ Google Maps